Κράτος Δικαίου

Πήγαινε κάτω

Κράτος Δικαίου

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Μαρ 23, 2014 10:57 pm

Καμία μεταρρύθμιση δεν θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών αν δεν εφαρμοστεί ακριβοδίκαια από το πολιτικό σύστημα και δεν προστατευτεί από ένα αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης και ένα σοβαρό κράτος δικαίου. Δυστυχώς τα ελληνικά δικαστήρια πολύ απέχουν από το να παρέχουν αξιόπιστη δικαιοσύνη. Οι καθυστερήσεις, η πολυνομία, η τυπολατρία, η ανυπαρξία σοβαρής διοικητικής υποστήριξης και οι διαρκείς υποψίες για παρεμβάσεις κάθε είδους, έχουν μειώσει τραγικά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς την δικαιοσύνη.

Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής νομοθεσίας, δικαιοσύνης αλλά και στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Πολυνομία: για την εξάλειψη της πολυνομίας θα προτείνουμε πρακτικές λύσεις, ώστε να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία από ειδική Νομοθετική Επιτροπή σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Ισχυρή Δικαιοσύνη: Θα βοηθήσουμε την διαρκή εκπαίδευση των δικαστών από Έλληνες και ξένους ειδικούς, θα εντείνουμε την αξιολόγησή τους, θα μεταθέσουμε κατάλληλους υπαλλήλους από άλλους τομείς στις δικαστικές γραμματείες.
Αποτελεσματική Δικαιοσύνη: Θα προτείνουμε αλλαγές στη δικονομία, που θα αποθαρρύνουν τις άσκοπες αγωγές και εφέσεις. Η απόδοση πραγματικών δικαστικών εξόδων στον νικητή της δίκης θα αποθαρρύνει τις καταχρηστικές δίκες και θα ανακουφίσει όσους άδικα σύρθηκαν στα δικαστήρια.
Αξιόπιστη Διοικητική Δικαιοσύνη: Η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρώπης στο πεδίο αυτό. Τα αποτελέσματα τα βιώνει κάθε πολίτης στις διαφορές του με το κράτος. Θα θεσμοθετήσουμε προ-δικαστικό στάδιο με ειδικές ανεξάρτητες επιτροπές επίλυσης διοικητικών διαφορών για όλες ανεξαιρέτως τις διαφορές κράτους-πολίτη, με εύκολα προσβάσιμη και ταχεία διαδικασία.
Αξιόπιστη Δεοντολογία: ο πειθαρχικός έλεγχος των δικηγόρων πρέπει να περάσει από τα συνδικαλιστικά τους όργανα σε ανεξάρτητες επιτροπές που θα αποτελούνται τόσο από δικηγόρους όσο και από μη ειδικούς, ώστε η δεοντολογία του δικηγορικού επαγγέλματος να τηρείται με μεθοδικότητα και αξιοπιστία χωρίς σύγκρουση συμφερόντων. Η καταδίκη για φοροδιαφυγή πρέπει να τιμωρείται με απώλεια της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης