Βγαίνουμε Μπροστά

Πήγαινε κάτω

Βγαίνουμε Μπροστά

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Μαρ 23, 2014 11:17 pm

Μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη στην στασιμότητα, στη διαφθορά, την κοινωνική αδικία, την έντονη ανισότητα, ούτε στην απομόνωση που διδάσκουν φανατικοί. Το αντίθετο.

Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία, να ανοίξει την οικονομία της στην ανάπτυξη και τις ίσες ευκαιρίες χωρίς να συμβιβαστεί με την διαφθορά, τον παλαιοκομματισμό, την διαπλοκή, την ευνοιοκρατία. Αυτήν την επιλογή προσφέρει το Νέο Κόμμα. Πιστεύουμε στην ανοικτή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και των κοινωνικών κινημάτων

Το Νέο Κόμμα δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι κόμμα που θα συμβάλει έμπρακτα στην ενεργό διακυβέρνηση της χώρας, με όποια μέσα του δώσει ο ελληνικός λαός. Θα επιδιώξει συμμαχίες και θα διευκολύνει κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση αυτών των συγκεκριμένων πολιτικών.

Το Νέο Κόμμα ιδρύεται πάνω στη βάση ενός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου αρχών για την έξοδο από την χρεοκοπία και την αλλαγή της πολιτικής ζωής. Το πλαίσιο αυτό το θέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας. Θα επιδιώξουμε την διαρκή βελτίωσή του, ώστε να αποτελέσει τον πυρήνα ενός νέου ειλικρινούς κυβερνητικού προγράμματος.

Θέλουμε να κτίσουμε μια ανοικτή, ανεκτική κοινωνία, βασισμένη στον ισχυρό κοινοβουλευτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανταγωνιστική οικονομία, την υγιή επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό κράτος. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ορθοποδήσει στη διεθνή οικονομία. Δεν της ταιριάζει η απομόνωση.

Αρκετά κράτησε η μάταιη προσπάθεια των τελευταίων χρόνων να αγνοήσουμε τις συνέπειες της ένταξής μας σε μια πανευρωπαϊκή οικονομία. Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που της προσφέρει η παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Πρέπει να προτείνει λύσεις στο δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μιλήσει με παρρησία για τις αδικίες και δυσλειτουργίες της ευρωζώνης.

Η επιλογή μας είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα Πρόγραμμα για μια ανοιχτή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Θα επιδιώξουμε κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που θα μας επιτρέψουν να αποκατασταθεί η αίσθηση της δικαιοσύνης στη χώρα, θα διευκολύνουν τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να παράγει πολλά και διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Θέλουμε να επεξεργαστούμε καινοτόμες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, που θα υποστηρίζονται από την ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της κοινωνίας μας. Έτσι θα πετύχουμε και έτσι θα παραμείνουμε ισότιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχυρό κομμάτι της διεθνούς οικονομίας. Ο ισχυρός ιδιωτικός τομέας θα επιτρέψει σε έναν εξίσου ισχυρό δημόσιο τομέα να μοιράσει δίκαια τα κέρδη της κοινωνικής ζωής.

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης