Δελτία τύπου

Πήγαινε κάτω

Δελτίο τύπου για τις εκλογές αυτοδιοίκησης

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Μάης 12, 2014 6:59 am

Για μας, το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί κοιτίδα της  Δημοκρατίας και μοχλό Ανάπτυξης κι ανάδειξης της κοινωνίας. Οι λογικές των κομματικών χρισμάτων, της καθοδήγησης και της  εξάρτησης μας βρίσκει αντίθετους.

Στην πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε δεν έχουμε περιθώρια για υποδείξεις, έχουμε μόνο χρέος να αναδείξουμε το άριστο από το μέτριο και το σχετικά καλό.  Η δύναμή μας είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η προσφορά μας στην κοινωνία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι υποψήφιοι αιρετοί  σ΄αυτές τις εκλογές καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, για την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή της κοινωνίας. Οι άξιοι, τίμιοι και ικανοί καλούνται να προφέρουν τις υπηρεσίες τους με καινοτομίες, ποιότητα και σεβασμό στον πολίτη.

Είναι ευτυχές γεγονός, ότι το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ιδρυτική του συνδιάσκεψη, είχε δεχτεί  προτάσεις  να συμμετάσχουν σε προοδευτικά ψηφοδέλτια πολλά Μέλη του, που είναι αναγνωρίσιμα και σεβαστά στις τοπικές κοινωνίες. Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ χαιρετίζει αυτό το κάλεσμα  και δηλώνει παρόν, όπου συντρέχουν τέτοιες προϋποθέσεις για συμμετοχή και εκπροσώπηση.

Καλούμε  τα Μέλη μας και τους φίλους να αγκαλιάσουν τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της δημιουργίας,  της αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος καθώς και τις κινήσεις των ενεργών πολιτών και να συμβάλλουν στην ανάδειξη αυτοδιοικητικών Διοικήσεων Ανεξάρτητων και ικανών για να αντιμετωπίσουν τα φλέγοντα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών τους. Γνώμονας μας οι αξίες και η προσφορά !!!

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δελτίο Τύπου για τη διαφθορά και τη κομματοκρατία

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Απρ 29, 2014 8:40 am

Η πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς-Διαφάνειας-Ελλάς για την διαφθορά στην χώρα μας το 2013 (δείτε εδώ την έρευνα αναλυτικά) αν και καταδεικνύει αφενός την μείωση του μεγέθους της κατά 15% σε σχέση με το 2012, διατηρεί, ωστόσο την χώρα μας σε υψηλά επίπεδα διαφθοράς έναντι άλλων χωρών. Αρκεί να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους διεθνείς δείκτες διαφθοράς η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει πολύ χαμηλά και μάλιστα σε επίπεδα χωρών του τρίτου κόσμου.  Επιπλέον η περιπτωσιακή μείωση το 2013 δεν αποτελεί προϊόν παρεμβάσεων και αλλαγής νοοτροπίας, αλλά οφείλεται πρωτίστως στην κρίση, και στους περιορισμούς που αυτή επέβαλλε.
 
Την πρωτιά στην διαφθορά εξακολουθούν να διατηρούν οι Πολεοδομίες, οι Εφορίες και τα Νοσοκομεία. Ενώ όμως στις Πολεοδομίες και Εφορίες υπήρξε μικρή κάμψη των περιστατικών διαφθοράς, στα Νοσοκομεία, εν μέσω κρίσης, υπήρξε αύξηση 5%. Σημειωτέον, ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία στην χώρα μας, ως ποσοστό του συνόλου ήταν προ κρίσης με διαφορά οι υψηλότερες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ιστότοπος ΟΟΣΑ) και η αυξανόμενη διαφθορά στα Νοσοκομεία αυξάνει και την ιδιωτική δαπάνη.
 
Το Νέο Κόμμα επισημαίνει ότι η αύξηση της διαφθοράς στα Νοσοκομεία οφείλεται στην έλλειψη άσκησης ελέγχων, τόσο από τους διευθυντές των Νοσοκομείων, όσο και από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Το Νέο Κόμμα καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να θέσει την πάταξη της διαφθοράς στα Νοσοκομεία ως προτεραιότητά της. Για τον σκοπό αυτό καλεί τον Υπουργό Υγείας να μην ανέχεται άλλο ούτε την διαφθορά διοικητικών υπαλλήλων Νοσοκομείων, ούτε και επιστημονικού προσωπικού, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα να την πατάσσει ακόμη και με την πειθαρχική δίωξη και απομάκρυνση των υπευθύνων.
 
Τέλος, το Νέο Κόμμα προτείνει οι μεν διοικητές Νοσοκομείων να μην είναι κομματικά στελέχη, αλλά εξειδικευμένα Στελέχη με εμπειρία, που έχουν επιλεχθεί με βάση αντικειμενικά κριτήρια,   το δε επιστημονικό προσωπικό των Νοσοκομείων να ελέγχεται για την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας. Το Νέο Κόμμα ζητά την θεσμοθέτηση ετήσιου απολογισμού δράσης καθώς  και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων για όλα τα Στελέχη που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στα Νοσοκομεία.
 
Το Νέο Κόμμα θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να υπηρετήσει τους κοινωνικούς θεσμούς μόνο όταν οι  λειτουργοί του υπηρετούν ανιδιοτελώς το εθνικό συμφέρον, είναι αξιόπιστοι και αντιμετωπίζουν με ισοτιμία τους πολίτες. Γι΄αυτό άλλωστε περιλαμβάνει την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοκρατία  στις  δύο άμεσες προτεραιότητες που θα επιτευχθούν μόνο αν δοθεί οριστικό τέλος στο πελατειακό κράτος και στις  εξυπηρετήσεις του.  

Νίκος Λαάρης
Πρόεδρος Νέου Κόμματος

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Απρ 09, 2014 3:19 am

Δελτίο Τύπου (Τετάρτη 9 Απριλίου 2014): Εστάλη σε περιφερειακές εφημερίδες ανά την Ελλάδα

Το Νέο Κόμμα βλέπει με ικανοποίηση την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύσει Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μέχρι το 2020, καθώς αποτελεί μία από τις πρωταρχικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Νέου Κόμματος. Το Νέο Κόμμα θα παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή την πορεία και κυρίως τον τρόπο υλοποίησης αυτής της μεταρρύθμισης, καθώς το μέχρι σήμερα έργο του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Σημειώνουμε ενδεικτικά την παταγώδη αποτυχία του σχεδίου «Αθηνά» περί αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημίων, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση. Ελπίζουμε η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού να έχει καλύτερη τύχη και να αποτελέσει προϊόν ορθολογικής μελέτης και όχι πελατειακής συναλλαγής. Σε αυτό το σημείο, το Νέο Κόμμα οφείλει να επισημάνει στον κ. Υπουργό ότι καμία μεταρρύθμιση στην Παιδεία δεν θα στεφθεί με επιτυχία, αν δε βρεθεί πρώτα ο τρόπος αποκατάστασης του ρόλου, της αξιοπρέπειας και του κύρους των δασκάλων και των καθηγητών, δηλαδή αυτών που θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους  σημερινούς μαθητές και μελλοντικούς πολίτες.

Το γραφείο τύπου του ΝΚ


Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δελτία τύπου

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Απρ 03, 2014 2:25 pm

Τα δελτία τύπου του κόμματος

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης