Σχολιασμός επίκαιρων θεμάτων

Πήγαινε κάτω

Ένα πρωινό στα Διοικητικά δικαστήρια

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Ιουν 12, 2014 7:06 am

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο Διοικητικό Εφετείο (ή ΠρωτοδικείοWink Αθηνών, όπου συνόδεψα έναν φίλο μου, έγινα μάρτυρας ενός πολύ ενδιαφέροντος επαναλαμβανόμενου φαινομένου: Στις περισσότερες δίκες που ήταν καταγραμμένες στο πινάκιο δεν εμφανίστηκε ένας από τους δύο διαδίκους και συγκεκριμένα το Κράτος. Οι υποθέσεις, λόγω ακριβώς της απουσίας του δικηγόρου του Κράτους, έληγαν με νίκη του ιδιώτη, με αποτέλεσμα την διαγραφή προστίμων τα οποία, για το ένα και μόνο πρωινό που πέρασα περιμένοντας, ανήλθαν σε 1 εκατομμύριο και 700 χιλιάδες ευρώ περίπου. Υπολογίστε ότι στην Ελλάδα έχουμε 9 Διοικητικά Εφετεία, που συνεδριάζουν τρεις φορές την εβδομάδα, αν δεν κάνω λάθος. Οι απώλειες βεβαιωμένων προστίμων, φόρων κλπ είναι τεράστιες και συμβαίνουν ακριβώς γιατί το κράτος αποφεύγει να διεκδικήσει το δίκιο του. Σημειώστε ακόμη ότι οι υποθέσεις αυτές διαρκούν συχνά πάνω από 10 έτη (ο φίλος μου ξεκίνησε την αντιδικία με το Κράτος το… 2002). Τέλος, λάβετε υπόψη σας ότι στα Διοικητικά Πρωτοδικεία εκδικάζονται μεγάλα ποσά. Το χειροπιαστό συμπέρασμα είναι ότι οι μικρο-οφειλέτες πληρώνουν και οι μεγαλο-οφειλέτες προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια (βλέπε υπόθεση Καπερνάρου), στα οποία το Κράτος φυγομαχεί. Και ερωτώ: Γιατί δεν πάνε οι δικηγόροι του Κράτους στις δίκες αυτές; Η απουσία τους συνεπάγεται ότι χάνουν τη δουλειά τους ή εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κράτος;

Γιώργος Ζαβίτσας

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Το ψέμα των κυβερνήσεων και η υποχώρηση της ΕΕ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Μάης 27, 2014 6:46 am

Μέχρι χτες, θεωρούνταν ότι η άνοδος των εθνικιστικών και των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων της Ευρώπης αποτελούσε κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα που προμήνυε έως και διάλυση του ευρώ.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η άνοδος έχει και τις θετικές της επιδράσεις κόντρα στις καταστροφολογικές προβλέψεις. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων, δημιουργούν προϋποθέσεις για την αλλαγή της Ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας (ανασχεδιασμό της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ), τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είναι προφανές ότι αυτή η στροφή στην πολιτική, θα εξακολουθούσε να θεωρείται “ανέφικτη” αν τα εθνικιστικά κόμματα δεν ελάμβαναν ανά την Ευρώπη, υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές, και αν πιστέψουμε τα όσα έλεγαν οι Ευρωπαίοι ηγεμόνες περί μονόδρομου της λιτότητας. Δια στόματος Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά, πως, το ψέμα είναι η τέχνη των πολιτικών. Δείτε σχετικό δημοσίευμα “αφορμή”

Την λογική του μονόδρομου του φιλελευθερισμού υιοθέτησαν, και εξακολουθούν, αδιαλείπτως, να εφαρμόζουν και οι συγκυβερνήσεις του μνημονίου στην Ελλάδα. Παρά το ότι “έλαβαν το μήνυμα” από την κάλπη υπεκφεύγουν και εξακολουθούν να μην θέλουν να αλλάξουν τίποτα από το προγραμματισμένο πλάνο τους που οδηγεί στα αδιέξοδα. Όσο η συγκυβέρνηση του μνημονίου ακολουθεί μια τέτοια γραμμή, αντί να αδράξει την ευκαιρία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, είναι αυτή η ίδια που τροφοδοτεί την ανάπτυξη του εθνικισμού, που απ΄τη μια φέρεται να τον εξορκίζει και διώκει, ενώ απ΄ την άλλη τον υποκινεί.

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η θέση του Νέου κόμματος για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 27 Μαϊος 2014

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Μάης 27, 2014 5:14 am

Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή ολοκληρώθηκαν. Οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν τόσο στα κύτταρα της Δημοκρατίας, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, όσο και στην Ευρωβουλή.

Αν και τα εκλογικά αποτελέσματα επιδέχονται ερμηνειών, ένα είναι βέβαιο, πως υπάρχουν τόσο νικητές όσο και ηττημένοι. Η πλειοψηφία αυτή τη φορά παραμέρισε τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος φάνηκε να τις αποδοκιμάζει ή έστω, να μην τις επιδοκιμάζει στον βαθμό που περίμεναν αμφότεροι. Ο μονόδρομος του νεοφιλελευθερισμού έδειξε να νικιέται, οι πολίτες ζώντας στο πετσί τους τις συνέπειες μετέφεραν την έκφραση οργής και ανησυχίας τους στην κάλπη. Η ελπίδα νίκησε τον φόβο, η συμμετοχή την αδιαφορία και αδράνεια. Η συγκυβέρνηση εξαντλεί τα όρια της επιβίωσης. Τα παραδοσιακά μεγάλα κόμματα ηττήθηκαν, ενώ βλέποντας τις μεγάλες ανακατατάξεις των ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛΛ, κρίνουμε ότι ο κόσμος έδειξε ξανά ότι τολμά να δώσει την ευκαιρία σε κάτι νέο, αλλά το κρίνει αυστηρά την επόμενη φορά. Οι φανερά κερδισμένοι είναι τα νεοεμφανιζόμενα κόμματα, το ΠΟΤΑΜΙ αλλά και η Χρυσή Αυγή που αποτελεί μετάλλαξη ακραίων τάσεων με συντηρητικό πρόσημο. Το ποσοστό της ΧΑ, ανέδειξε επιπλέον την αδυναμία της συγκυβέρνησης να εμποδίσει την ανάπτυξη της ακροδεξιάς ή να την αντιμετωπίσει στο πολιτικό επίπεδο.

Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ θεωρεί ότι η ανάγκη έκφρασης νέων αυθεντικών θέσεων, με όραμα και προοπτική για την υπέρβαση από την κρίση έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Οι καιροί δείχνουν πως η κοινωνία επιζητεί να στηρίξει το καινούργιο και αυθεντικό, που θα ξεκινήσει από την βάση και δεν θα έχει σημείο αναφοράς και εξάρτησης το πελατειακό κράτος. Χρειαζόμαστε μια ήρεμη δύναμη έντιμων, ανήσυχων πολιτών για να δουλέψει συστηματικά και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της κοινωνίας. Αυτό, κάνουμε εμείς στο ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.

Όπως είχαμε εξαγγείλει και πριν τις ευρωεκλογές, το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, δεν βιάστηκε να δοκιμαστεί σ΄αυτές, αφού και έτοιμο δεν ήταν και δίκτυα στήριξης δεν είχε στη διάθεσή του. Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ δεν έχει εξαρτήσεις. Δύναμή μας είναι ξεκάθαρα η συμμετοχή των πολιτών και μοναδικό μας κίνητρο να υπηρετήσουμε ανιδιοτελώς το κοινωνικό συμφέρον.

Οι εκλογές της Κυριακής έδειξαν ότι αν και όποτε γίνουν Εθνικές εκλογές, το αποτέλεσμα δεν θα παράξει σταθερότητα και σιγουριά. Η κάλπη ανέδειξε τα αδιέξοδα, έδειξε όμως και ότι η όποια υπέρβαση αυτών, χρειάζεται ευρύτερη συνεργασία, συνεννόηση, σύνεση και περισσότερη διαλλακτικότητα. Κάτι που μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις απέφευγαν. Σίγουρα η πρόκληση είναι μεγάλη και το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ προετοιμάζεται ώστε να αποτελέσει την μεγάλη δύναμη που θα αντιπροσωπεύσει το κύριο μέρος της κοινωνίας.

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχολιασμός επίκαιρων θεμάτων

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Μαρ 18, 2014 10:45 am

Τοποθετήσεις του κόμματος πάνω σε θέματα της επικαιρότητας

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης