Ομιλίες & Απόψεις Εκπροσώπων

Πήγαινε κάτω

H πρόσκληση-πρόκληση για συμμετοχή στο ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Απρ 06, 2014 1:12 pm

H  πρόσκληση-πρόκληση για συμμετοχή στο ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ  !
του Γιώργου Γεωργίου*Παρά την κρίση τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Εξακολουθούμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος, των θεσμών, των  πυλώνων της δημοκρατίας. Οι τομείς της υγείας, της παιδείας και της διοίκησης νοσούν βαθιά. Ζούμε με αγωνία την κατρακύλα χωρίς υγιείς δυνάμεις που να μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

Οι πολίτες και η κοινωνία νοιώθουν  ότι «το βαρέλι δεν έχει πάτο». Νοιώθουν τις θυσίες τους να πάνε στα χαμένα, ακούν για πλεόνασμα στον προϋπολογισμό αλλά αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται περισσότερο για λογιστική τακτοποίηση, για διασφάλιση των δανειστών και για επικοινωνιακή τακτική, παρά για δικό τους μέρισμα από το οποίο θα έχουν όφελος. Βλέπουν σταθερά τη θέση τους να χειροτερεύει: φορο-αφαίμαξη, ανεργία, μείωση των εισοδημάτων, φτώχεια, αδικία, μια χώρα που διώχνει τους πολίτες της, ένα κράτος εχθρός. Ζητούνται όλο και περισσότερα από αυτούς που κερδίζουν όλο και λιγότερα, που τα φέρνουν δύσκολα πέρα. Η πάλαι ποτέ κραταιά μεσαία τάξη, η ατμομηχανή της ανάπτυξης, ο βασικός πυλώνας της κοινωνίας   κατέρρευσε στην Ελλάδα.  Καθημερινά, χιλιάδες συμπολιτών μας οδηγούνται  στα αδιέξοδα, στην απαξίωση, στο περιθώριο.  
Χρειάζεται ένα τέλος σε αυτά τα  αδιέξοδα, χρειάζεται να χαραχθεί έστω και αργά, μια νέα πολιτική για έξοδο από την βαθιά ύφεση, στηριγμένη σε ορθολογικούς οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους για να ορθοποδήσει η κοινωνία.

Στη χώρα μας διαιωνίζεται το ίδιο και το ίδιο πολιτικό κατεστημένο, αλλάζοντας απλώς θέσεις, τίτλους και ονόματα. Τα ίδια και τα ίδια στελέχη, που ο λαός, ευσχήμως ονομάζει, «παντός καιρού», ανακυκλώνονται. Κι ενώ η χώρα χρεοκοπεί, τα στελέχη αυτά όχι μόνο διαιωνίζονται αλλά και προάγονται!
Το ιδεολογικό υπόβαθρο που έπαιζε παλαιότερα πρωτεύοντα ρόλο, τώρα πια έχει υποκατασταθεί από την πελατειακή εξυπηρέτηση, το ίδιο συμφέρον.  Η διάβρωση έχει προχωρήσει βαθιά. Η διαφθορά στο όνομα ορισμένων και μόνο προσώπων και σκανδάλων, δείχνει μόνο ένα μέρος μιας χιονοστιβάδας που έχει παγιδέψει ολόκληρη την κοινωνία. Αναζητείται ελπίδα και προπάντων νέο αίμα. Χρειάζονται όμως και συνειδητοποιημένοι πολίτες, που πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά για το παρελθόν, και να δουλέψουν ευσυνείδητα για το κοινό μέλλον.  

Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ εδράζεται από το ξεκίνημά του  σε στέρες βάσεις.  Τα στελέχη του διακρίνονται από αλτρουισμό και μετριοπάθεια. Αποστολή  τους είναι να  εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι. Στηρίζονται σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιών και αρχών και έχουν καθαρό ιδεολογικό υπόβαθρο, αυτό του κεντρώου – αριστερού  δημοκρατικού χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει υγιείς απόψες και φωνές από τους συγγενείς χώρους. Οι θέσεις που διαμορφώνουν δεν είναι θέσεις εκπτώσεων και ισορροπιών για την διαιώνιση του πελατειακού συστήματος. Στηρίζονται στη διαφάνεια, στην αξιοκρατεία, στην γέννηση του καινούργιου και στην οικοδόμηση  των θεσμών.

Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ δίνει μεγάλη σημασία στη συλλογικότητα και στην ανάδειξη των νέων ανθρώπων και των λύσεων μέσα από την κοινωνία. Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ αναλογίζεται και αναλαμβάνει την ευθύνη της εποχής και λέει όχι στον πολιτικό ελιτισμό, όχι στον πολιτικό καιροσκοπισμό. Οι πολίτες δεν αντέχουν ακόμα μια απογοήτευση, πρέπει να δοκιμάσουν και να κρίνουν και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουν εναλλακτικές. Για αυτό το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ αντιστάθηκε στις προτροπές κάποιων μελών του για προσχώρηση στο Ποτάμι. Βλέπεις δεν είναι μόνο οι θέσεις, είναι και τα πρόσωπα, είναι και ο τρόπος.  Όσοι έχουμε ενταχθεί και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ είναι γιατί πιστέψαμε στο όραμα, στις αρχές του και στον τρόπο λειτουργίας του και όχι σε ευκαιριακές συμμαχίες.  Όλοι είμαστε ίσοι,  λειτουργούμε με πλαίσιο κανόνων και αρχών, δεν υπακούμε στη λογική και το συμφέρον του ενός. Δύναμή μας είναι τα μέλη, η αξιολόγηση και η κριτική. Όσο η κοινωνία γνωρίζει τις θέσεις και την οργάνωση μας, τόσο συναποδέχεται να  ενταχθεί και να συν-διαμορφώσει μαζί μας για το κοινό καλό. Το παλιό πεθαίνει και μαζί του και οι φαύλοι διαχειριστές του. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι μπορούν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Η κοινωνία ετοιμάζεται να γεννήσει το νέο. Αγωνιζόμαστε ώστε αυτό το νέο που θα γεννηθεί να είναι υγιές και δυνατό.

Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει, όμως δεν υπάρχουν ούτε σύντομα μονοπάτια.  Χρειαζόμαστε μια αλλαγή σε βάθος, αλλαγή νοοτροπίας. Χρειάζονται ανατροπές και προπάντων εδραίωση μιας νέας εμπιστοσύνης, ενός κοινωνικού συμβολαίου με φερεγγυότητα. Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ δεν σπεύδει να προσελκύσει στελέχη σε αριθμούς, επιθυμεί να συμπεριλάβει συνειδητοποιημένους πολίτες, καταξιωμένους επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών που διψούν για το καινούργιο και θέλουν να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και προσφοράς στην κοινωνία. Συνειδητοποιημένους πολίτες που θέλουν να δώσουν ένα οριστικό  τέλος στην ανακύκλωση φθαρτών σχημάτων, ίδιας κοπής και προέλευσης με τα υπάρχοντα, και να βάλουν στην πρώτη γραμμή πρόσωπα  με καθαρές ιδέες και ορίζοντα, πρόσωπα που δεν στηρίζουν την εξυπηρέτησή τους  στην πολιτική αλλά που θέλουν να υπηρετήσουν την κοινωνία και τους πολίτες.

Οσο κι αν το εγχείρημα φαίνεται  λογικό, είναι, εντούτοις, τολμηρό και μεγάλο. Η υπέρβαση από τις πρακτικές του πελατειακού κράτους χρειάζεται αρετή και τόλμη, όπως η ελευθερία. Σήμερα, που βιώνουμε την καταρράκωση κάθε θεσμού και την χρεωκοπία ως Κράτος και κοινωνία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διακρίνουμε και επιλέξουμε το υγιές από το αρρωστημένο, το ορθό  από το στρεβλό. Εχουμε την υποχρέωση αν όχι για μας τους ίδιους, πρωτίστως για τα παιδιά μας. Ηρθε η ώρα της ουσιαστικής δράσης και όχι της απλής αντίδρασης. Ηρθε η ώρα των σωστών επιλογών !


*Ο Γιώργος Γεωργίου είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στο ΝΕΟ ΚΟΜΜΑAdmin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ομιλίες & Απόψεις Εκπροσώπων

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Μαρ 18, 2014 10:16 am

Ομιλίες και παρουσιάσεις εκπροσώπων

Admin
Admin
Admin

Posts : 70
Βαθμολογήστε μας : 3
Join date : 12/03/2014

http://democracy.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης